mahsun kırmızıgül

    konservatuar mezunu türkücü, şarkıcı. Harb'i delikanlı. Gözü açılmadık sığırcık yavrusu imajı cizen ama coktan gözü apaçık olmuş vatan evladı.

    lehmacun kültürü ile yogrulmus, buram buram isot kokan vatan evladı.

    " yıkılmadım ayaktayım " sarkısı ile tanımış ve uzak durmuştum. Ne kadar iyi bir tercih yaptıgımı şimdi daha anlıyorum. ama hakkını vermek gerek, " mozart konser verse gider dinlerim " demedi hicbir zaman.
    (23.08.2006 08:39)

asal sayı

    -eğer varsa - evrenin şifresini içinde barındıran sayılar. aynı pi sayısı gibi , şu ana kadar bu sayıların sonu bulunamamıştır ancak yoğun şekilde çalışmalara devam etmektedir.

    "cardinal numbers " şeklinde de isimlendirilirler ( aslında şereflendirilirler demek daha dogru ) .

    1 sayısının asal sayı olup olmadıgı yönünde hararetli tartışmalar gunumuzde de devam etmektedır.
    (23.08.2006 08:35)

little john

    amerikan ordusunda 1960'lı yılların sonuna kadar görevde kalan sahra topu sistemi. Yaklasık 100 km menzile sahip , kundagı motorlu, yanı bır taşıta bindirilmiş ve hareket eden , bu silah sistemi abisi big john gibi nukleer mermi atamasa da ; isabetli ve seri atışları ile ünlüdür. 205 mm'lik çapa sahip sistem 1 tonluk mermiler atabilmektedir.

    80'li yılların başında servisten kaldırılmıştır.
    (23.08.2006 08:30)

trafik polisi

    günlük kalori ihtiyacını sıvı gıdalarla ( bkz: çorba ) gideren , çoğu zaman kaza yerlerine 1 saatte varabilen , insanın duruşundan ne kadar alkol aldıgını promili promiline ( bkz: promil ) bilen ayaklı alkol metrelere de trafik polisi denir.

    son yıllarda motorize sekilde de trafiğin altını üstüne getirmektedirler. gene de saygı duymak gerek çünkü üçkuruş maaşla yapılacak iş değil onlarınki.
    (23.08.2006 08:27)

options

    türkçesi : opsiyon.

    Finansal bir ürünün ismi. Standart finansal ürünlerden (bkz: mevduat) farkı, bu finansal ürünü alan ya da satan kişiye "seçenek yapma olanagı " vermesidir. Bir diğer deyişle , hisse senedi aldığınızda ya da sattıgınızda , gerçekleştirdiğiniz işlem kesindir, geriye dönüşü yoktur. Ancak opsiyon işleminden vadesi içinde cayma hakkınız vardır.

    call option ve put option olmak uzere iki ana temaya sahiptir (bkz: call option) , (bkz: put option). Bu iki temanın kullanılması ile de bir çok finansal mühendislik ürününün (bkz: finansal mühendislik ürünü) meydana getirilmesinde yer almaktadır.

    siz siz olun ; mevduat yapın , repo yapın , hisse senedi alıp satın ama opsiyonları iyice öğrenmeden ve anlamadan bulaşmayın bu tür ürünlere.
    (23.08.2006 08:23)

may the force be with you

    dini tema tasıyan kanallardakı seslendırmelerde , tercumanlarca " allah'a emanet ol " seklınde cevırecegı ; ancak guzel turkce'mıze " yolun acık ossun bi'lader " seklinde de cevrilmesi oldukca muhtemel olan soz dizini. ilk duyuldugu yer george lucas'ın yonettıgı star wars ısımlı fılm serısının ılkıdır. obı wan kenobı , ogrencısı genc luke skywalker'a , kı adıyla bin yasasın yavrucak , son derece duygusal bır sekılde soyler ve luke uzuntulu bır sekılde basını yere dogru eger. (bkz:star wars)

    bu soz dızınının karma , zerdüşt , mithra dınlerı ve dahi ibrahimi dinler ile alakası oldugu yonunde bazı duyumlar oldugu sanılmaktadır.

    kısacası ıyı bır sozcuk kumesıdır. ingılızceyı cat pat bılen bır grup ıcındeysenız arada kullanın da havanız olsun. ama bunu soylerken aynı obı ben gıbı sesınıze mistik bir hal katın.


    (23.08.2006 08:16)

sayfa: 1...-48-49-50

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.